Més de 50 entitats participaran en la Trobada Nacional dels Tres Tombs

 La cita, que tancarà el calendari festiu de la celebració dels Tres Tombs a Catalunya, tindrà lloc a l’Ampolla aquest dilluns, 1 de maig.

Després de cinc mesos de celebracions de la festa dels Tres Tombs pels diferents pobles i ciutats de Catalunya, L’Ampolla es prepara per acollir, aquest dilluns, 1 de maig, la gran trobada nacional que tanca el calendari festiu dels Tres Tombs, que enguany arriba a la XX edició.

Una cinquantena de colles es reuniran a L’Ampolla per celebrar aquesta festivitat, que organitzen conjuntament la Federació Catalana dels Tres Tombs els amics del cavall de l’Ampolla i l’Ajuntament de l’Ampolla.

La festa major dels Tres Tombs, reunirà més de 50 estàndards, més de 150 carros, 600 cavalls i 1000 traginers.  L’Ampolla tornarà per unes hores, a l’època on els carros, cavalls, matxos i mules eren el principal mitja de transport al nostre país.  El museu vivent i itinerant del transport i mercaderies i passatgers recorrerà els principals carrers de la ciutat, per mostrar als espectadors, carros de pagès, de trabuc, de bocois, carros de bombers, carros fúnebres carros de traginers, carros amb les més diverses càrregues, palla, sacs, llenya, caixes, verdura,  ceps, portadores entre molts altres.  Per homenatjar als homes de tralla, a oficis antics, per transmetre valors i coneixements.

La jornada començarà de bon matí amb l’arribada dels participants vinguts d’arreu del territori  a l’Ampolla, seguidament es realitzarà l’esmorzar del traginer.

A les 11:30h les entitats participants a la XX Trobada començaran el recorregut que els durà per els principals carrers i places de la ciutat. Una Trobada amb el mar mediterrani de protagonista, doncs bona part del recorregut es desenvolupa pel passeig marítim.

Seguidament es durà a terme la fotografia institucional d’aquesta Trobada amb tots els estàndards i banders participants, per finalitzar amb el dinar de germanor

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nota de Premsa

XX TROBADA NACIONAL