El passat diumenge dia 3 d’octubre de 2010  es va realitzar el IV Curs del Traginer organitzat per la Federació Catalana dels Tres Tombs a Vilanova i la Geltrú.

Per aquesta edició vàrem comptar amb la col•laboració de la veterinària Glòria Pons que va realitzar una exposició de la manera d’actuar en el casa de petits accidents, provocats a la quadra o durant el transport de l’animal, així com també la valoració i procés a seguir davant els símptomes d’una possible lesió o malaltia, els seus consells varen resultar molt interessants així com la forma d’exposar-los molt didàctica i professional.

A continuació el Sr. Marc Buqué ens explicà el que cal fer davant una situació d’emergència per la pèrdua o afluixament d’una ferradura, en una situació on ens trobem lluny de la quadra. També es van comentar i debatre les diferents opinions en quant a l’ús dels diferents tipus de ferradures, especialment les folrades de cautxú o goma i la seva utilització en les festes dels Tres Tombs.

Finalment els Senyors Pere Pedrosa i Pere Salvany, ens varen parlar del procés a seguir per la correcta restauració d’un carro. En primer lloc la valoració de l’estat en que es troba, seguit del nivell de restauració al que volem arribar. Amb aquests paràmetres podem confeccionar el pressupost de restauració. Molt interessant va ser també la part dedicada al filetejat de les diferents parts que formen un carro, dels diferents tipus de pinzells que s’utilitza, les pintures més adequades i les tècniques utilitzades per aconseguir línies rectes o corbes de manera que combinades realcen una bona restauració.

Com sempre ha estat en les seves anteriors edicions, també en aquesta ocasió es va concloure el curs amb la degustació d’una paella, l’entrega dels corresponents diplomes als assistents i l’agraïment als ponents.