Activitats Federació Catalana dels Tres Tombs 2010

Pregó inici temporada 2010
El proppassat 7 de gener de 2010 es va realitzar a Martorell, el Pregó de la Federació Catalana dels Tres Tombs, aquest pregó és el tret de sortida a la temporada de Tres Tombs a Catalunya, el pregoner va ser l’historiador Josep Maria Solé i Sabaté 

Presentació XIII Trobada Nacional
El dia 17 d’abril de 2010 a la sala de plens de l’ajuntament de Martorell, es va presentar als mitjans de comunicació la XIII Trobada Nacional.

Participació XXVIII Trobada Nacional de Trabucaires 
La Federació va ser convidada a participar a la 28 ena Trobada Nacional de Trabucaires al castell de Montjuïc el dia 25 d’abril 2010, participarem exposant diferents carros de pagès i guarniments.

XIII Trobada Nacional
El 2 de maig de 2010 Martorell va acollir a les 60 entitats participants en la XIII Trobada Nacional, les quals participaren amb els seus carros, guarniments i estàndards centenaris, en un dia festiu per celebrar la temporada oficial dels Tres Tombs a Catalunya. La jornada comença amb l’esmorzar dels traginers que durant més de dues hores recorregueren els principals carrers de Martorell, amb la posterior fotografia de la Trobada per finalitzar amb el típic dinar de germanor.

Conveni Centre Municipal Cultura Popular Sant Andreu

L’Ajuntament de Barcelona a través del Consell Municipal del Districte de Sant Andreu, i la Federació Catalana dels Tres Tombs, signen un conveni de col·laboració per l’utilització dels locals del Centre Municipal de Cultura Popular de Sant Andreu (BCN). Des del Proppassat dia 10 de juny de 2010 la Federació pot fer ús de les instal·lacions d’aquest centre, volem agrair molt aquest acord a l’Ajuntament de Barcelona i a la Regidora del Districte Sra. Gemma Mumbrú i Moliné

Concurs fotogràfic Trobada Martorell
El dia 30 de maig de 2010 es va realitzar la inauguració i entrega de premis del concurs fotogràfic de la Trobada Nacional a Martorell.

Visita Museus 
El dia 3 de juliol de 2010, 40 membres de la Federació Catalana dels Tres Tombs, van realitzar una Excursió al Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí i al Museu del Carro i Eines del Camp de Valls.

IV Curs del traginer 
El diumenge dia 3 d’octubre de 2010 es va realitzar el IV Curs del Traginer organitzat per la Federació Catalana dels Tres Tombs a Vilanova i la Geltrú.
Per aquesta edició vàrem comptar amb la col·laboració de la veterinària Glòria Pons que va realitzar una exposició de la manera d’actuar en el cas de petits accidents, així com la valoració i procés a seguir davant els símptomes d’una possible lesió o malaltia. A continuació el Sr. Marc Buqué ens explicà el que cal fer davant una situació d’emergència per la pèrdua o afluixament d’una ferradura, en una situació on ens trobem lluny de la quadra. Finalment els Senyors Pere Pedrosa i Pere Salvany, ens varen parlar del procés a seguir per la correcta restauració d’un carro. Com sempre ha estat en les seves anteriors edicions, també en aquesta ocasió es va concloure el curs amb la degustació d’una paella, l’entrega dels corresponents diplomes als assistents i l’agraïment als ponents.

Fira Mediterrània 
La Federació va participar com és habitual a la tretzena edició de la Fira Mediterrània a Manresa celebrada entre els dies 4 i 7 de novembre de 2010.

Sopar de Germanor, Presentació XIV Trobada Nacional
El 20 de novembre de 2010, la Federació Catalana dels Tres Tombs va organitzar a Valls el Sopar de Germanor, la presentació del calendari de la Federació 2011 i la presentació del cartell de la XIV Trobada de la Federació Catalana dels Tres Tombs, que se celebrarà a Valls el dia 1 de maig del 2011. Van assistir al sopar 155 persones d’arreu de Catalunya representants de 30 poblacions federades, també es va comptar amb la presència dels regidors de l’Ajuntament de Valls Eduard Gonzàlez i Dolors Farré, el President de la Cambra de Comerç i Indústria de Valls, Sr. Marcel·lí Morera, el Secretari de la Cambra Sr. Rafael Castells, així com membres de la junta directiva de la Federació i la Societat de Valls. El sopar es va celebrar al Restaurant Vallenc el Tast de L’Àngel. En el decurs del sopar la Federació Catalana dels Tres Tombs va presentar el calendari de l’any 2011 sota el títol “Carros i càrregues +a+” i va aprofitar l’ocasió per felicitar a les poblacions els Tres Tombs de les quals han estat declarats Festa Tradicional d’Interès Nacional, les quals són Balsareny, Igualada, Taradell, Santa Eugènia de Berga i Valls. També es va felicitar al Cos de Sant Antoni de Vila-seca declarat Festa Patrimonial d’Interès Nacional. Per altra banda la Societat de Sant Antoni de Valls va presentar el cartell de la XIV Trobada de la Federació Catalana dels Tres Tombs.

Marató TV3 2010 
Dissabte dia 18 de desembre de 2010, Centre Collserola de Barcelona de les nou del matí a dos quarts de dues del migdia, es van realitzar passejades per la mainada amb ponis per col·laborar amb la marató de TV3. L’activitat fou organitzada per l’Associació de Malalts de dany celebrar de Catalunya i la Unitat d’estimulació Neurològica. Per portar a terme l’activitat Obre‘t Pas