Un pregó còmic ‘porta’ líders polítics a parlar de la festa dels traginers

L’actor Pep Plaza ha estat el pregoner e l’acte, amb una sèrie d’imitacions de personatges del món polític, cultural o esportiu que han arrancat les riallades del públic.  Aquest còmic pregó ha portat entre altres els expresidents José Luis Rodríguez Zapatatero o Jordi Pujol, l’actor Joan Pera l’escriptor Quim Monzó o l’entrenador Pep Guardiola un dels personatges estrella de Plaza a l’escenari del Teatre Mercè Rodoreda de Sant Joan Despí per parlar de la festa dels Tres Tombs. L’himne d’Els Segadors interpretat per l’Escola de Música Enric Granados ha obert l’acte i una actuació de l’Esbart Dansaire hi ha posat el punt final.

2

En el torn de parlaments va intervenir en primer lloc el president  de la Colla de Geganters, Santi Riba que va manifestar la 18a Trobada Nacional és un esdeveniment importantíssim per a la ciutat i també serà un homenatge a la pagesia. Riba ha reivindicat les arrels agrícoles de Sant Joan Despí, “Encara recordo l’olor de poma que sentia quant era petit i arribava a la ciutat”.

En segon lloc va ser el torn per la Presidenta de la Federació Catalana dels Tres Tombs, que va començar la seva intervenció dient sóc traginer, va posar de manifest els valors de la festa i va reivindicar els sentiments com a motor dels Tres Tombs a Catalunya. “Perquè nexes traginer, és una cosa que no es tria, sinó que és viu, els Tres Tombs són essència, no es pensen, es senten”.

5

Per finalitzar l’alcalde de Sant Joan Despí, Tinc la sensació que la Colla de Geganters ens fa un regal de Reis, ha afirmat Poveda, que ha afegit ” Un País es mesura sobretot per la seva cultura. I jo vull que Sant Joan Despí sigui una ciutat amb formació i cultura”

_UG79935

El tradicional Pregó que donava el tret de sortida a la temporada Tres Tombs 2015 a Catalunya va finalitzar com no podia ser d’una altra forma amb cava i el tortell de Sant Antoni